Kuka on Aino?

Lyhyesti

Nimi: Aino Emma-Sofia Marjamaa

Syntynyt: 21.01.1999 Jämsässä

Koulutus: valtiotieteiden ylioppilas, sosiaalitieteet

Tärkein tavoite politiikassa: Parempi mieli jokaiselle!

Lisää lempeyttä politiikkaan!

Silmien ummistaminen ei saa maailman vääryyksiä katoamaan; inhimillinen ja eriarvoisuutta purkava politiikka tarvitsee tekijänsä.

Synnyin Keski-Suomessa opettajavanhempien esikoiseksi tammikuussa 1999. Lapsuuteni oli turvattu ja onnellinen: vanhempien kannustuksen ansiosta uskoin pystyväni mihin vain. Tuon luottamuksen turvin tartuin puheenjohtajan nuijaan ensimmäisen kerran ala-asteella oppilaskunnan hallituksessa. Tunnistan kuitenkin, ettei tulevaisuudenusko ja varmuus omien siipien kantamiseen jakaudu tasa-arvoisesti. Olenkin mukana politiikassa siksi, että haluan turvata jokaiselle yhtälaisen oikeuden tavoitella unelmiaan sosio-ekonomisesta asemasta riippumatta.

Valmistuin ylioppilaaksi Jämsän lukiosta keväällä 2018 ja opiskelen nyt sosiaalitieteitä ensimmäistä vuotta Turun yliopistossa. Sosiaalitieteiden opiskelu on jo nyt kirkastanut minulle, kuinka tärkeää taloudellisen ja sosiaalisen eriarvoisuuden torjuminen on koko yhteiskunnan hyvinvoinnin kannalta.

Opintojen ohella työskentelen vastuuohjaajana Yrityskylässä, puheenjohdan Turun vihreitä nuoria ja vastaan koulutuspolitiikasta Sosiaalitieteiden klubin hallituksessa. Lempiasiani on päiväunet kissa kainalossa.

Mielenterveyden ongelmat ovat inhimillinen ja kansantaloudellinen tragedia, jotka vaikuttavat suoraan joka toisen ja välillisesti meidän jokaisen elämään. Siksi ongelmien ehkäisy ja laadukkaiden mielenterveyspalveluiden ulottaminen jokaiselle ovat politiikkani ytimessä. Valintani on Vihreät, koska ilmastokriisiä täytyy torjua konkreettisilla ja tutkittuun tietoon perustuvilla teoilla. Ilmastoteot eivät saa kuormittaa heikommassa asemassa olevia; ilmastopolitiikan tulee olla sosiaalisesti oikeudenmukaista.